zakelijk-nieuws

De beste autoverzekering vind je online

Het vinden van de beste autoverzekering lijkt een hele opgave, maar hoeft dat zeker niet te zijn. Wanneer je alleen op de premie zou letten kun je eenvoudig een vergelijkingstool gebruiken, maar er zijn nog een aantal factoren om rekening mee te houden.

Is WA verzekering voldoende voor je?

Allereerst is het goed om te weten hoe je je auto wilt verzekeren.  Is WA voldoende of kies je voor WA Plus of Allrisk. Bij een oudere auto is je portemonnee het beste af met een WA verzekering, maar is je auto nog niet zo oud dan kies je voor WA Plus. Dan heb je in elk geval dat sterretje in je ruit en eventueel andere schade door bijvoorbeeld storm verzekerd. Een nieuwe auto verzeker je natuurlijk Allrisk, zodat je niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan als je toch schade hebt.

Ben je eruit welke dekking je wilt?

Goed, je hebt bepaald welke dekking je wilt en je hebt de premies van verschillende maatschappijen. Kijk dan eens naar het eigen risico dat je moet betalen bij schade. Misschien betaal je bij de goedkoopste verzekering veel meer eigen risico en ben je dus bij schade alsnog duur uit. Dan is die verzekering die net een euro duurder is en een laag eigen risico heeft, uiteindelijk voordeliger.

Vergelijk ook de extra services die de maatschappij biedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eigen Pechdienst, waardoor je je abonnement bij de ANWB zou kunnen opzeggen. Of vervangend vervoer als je schade hebt. Dit lijkt onbelangrijk, maar kan een uitkomst zijn als je het nodig hebt.

De beste auto verzekering vind je online door niet alleen de premies te vergelijken, maar ook de voorwaarden en services naast elkaar te leggen.