zakelijk-nieuws

Kies jij voor een spoedcursus of normale rijlessen?

autoWanneer men de leeftijd heeft bereikt dat er rijlessen gevolgd mogen worden (16,5) dan is het logisch dat jongeren hier niet op kunnen wachten. Ze willen zo snel mogelijk dat papiertje in hun portemonnee kunnen stoppen en een auto besturen. Sommige jongeren staan te trappelen, terwijl anderen er niet bepaald warm voor lopen. Toch is een rijbewijs zeer handig om te hebben in regio Nieuwegein en omstreken.

Het geeft een bepaalde mate van vrijheid en geeft extra kans op een baan in de toekomst. Misschien ben jij daar nog helemaal niet mee bezig, maar werkgevers zijn graag werknemers met een rijbewijs. Als je de rijlessen gaat volgen bij een voordelige autorijschool, dan zijn er diverse opties. Een optie is bijvoorbeeld om een spoedcursus te nemen. Is dat mogelijk iets voor jou? Als je bijvoorbeeld koerier amsterdam wilt, dan heb je vaak wat langer je rijbewijs nodig. Op zich ook wel logisch natuurlijk, want jonge bestuurders hebben doorgaans wat minder ervaring. Als je dit voor je werk doet, moet je wel veilig achter het stuur zitten.

Wanneer een spoedcursus

Sommige jongeren hebben moeite met het volhouden van bepaalde dingen, zo zijn instructeurs soms ook dat jongeren eerst vol goede moed beginnen aan de rijlessen en vervolgens afhaken. Er zijn andere dingen die ze op dat moment belangrijker vinden, wat natuurlijk enorm zonde is. Voor deze groep kan een spoedcursus interessant zijn.

Er wordt in een korte periode (bijvoorbeeld 10 dagen) een hoop rijlessen ingepland. Bijvoorbeeld 3 of 4 uur per dag autorijden. Het voordeel hiervan is dat iemand direct alles uitgelegd krijgt en niet in kleine stapjes. Ook zit iemand dan een stuk langer achter het stuur dan het gebruikelijke lesuurtje en zo kan het rijbewijs snel worden behaald. Aan het einde van de spoedcursus wordt er direct een examen ingepland bij het CBR en kan iemand afrijden, mits het theorie ook behaald is. Als iemand niet direct de eerste keer slaag, is het natuurlijk ook nog mogelijk om losse lessen af te sluiten en wat extra te leren in een korte periode en direct opnieuw af te rijden. Een spoedcursus is vaak iets prijziger dan reguliere lessen omdat een rijschool alles opzij moet zetten voor jou.

Wil je ook rijlessen volgens? Dan kun je terecht bij Rijschool WTF in Utrecht, bezoek de website voor meer informatie.